Twilight Extra 31. rész

2009.07.19. 16:24

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visszaszámlálás
 
 
   Satine-nal a hátam mögött beléptem a raktárba. Félelem helyett szimpla haragot éreztem. Az idegenek úgy gondolták, hogy csak simán besétálhatnak az otthonomba. Szerintük ez teljesen természetes. Hát majd én elmagyarázom nekik, mi a vámpír etikett…
 
   Egészen addig gondoltam így, amíg meg nem láttam őket. Azonnal éreztem valami ismerős szagot. Egy percig sem kellett azon gondolkoznom, honnan olyan ismerős.
 
- Helló, Carlisle – fordultam a szőke vámpír felé, de azért felvettem a támadó állásomat. Meglepte, hogy tudom a nevét. Persze lenyomoztam, miután kiderült, hogy Edward közülük való. Satine legalább annyira megdöbbent, mint a „vendégeink”.
 
- Helló, Gavin – üdvözölt komoran. Legalább annyira leesett az állam attól, hogy a nevemen szólított, mint neki az imént.
 
- Dante – javítottam ki, miközben Satine a hátam mögött morogni kezdett. Végignéztem a társaságon. Úgy döntöttem, hogy ennyi elég az udvariaskodásból. – Szabadna megkérdeznem, hogy mit kerestek az otthonomban? – dörrentem Carlisle-ra, miközben végigjárattam tekintetemet a feldúlt helyiségen. Ezért még vér fog folyni…
 
- A fiamat keressük, és az a gyanúm, hogy ti tudjátok, hol van.
 
- Pech, lövésem sincs, hol a kölök. Viszont azt tudom, hol az ajtó. Hálás lennék, ha használnátok, mielőtt még elveszítem a türelmemet – vicsorogtam. Arra az elhatározásra jutottam, hogy senkit sem bántok, ha szép csendben elhúzzák a csíkot. Végül is a taknyos családjával néztem farkasszemet, ezért nem láttam szükségét a felesleges vérontásnak.
 
- Nekünk csak Edward kell, és már itt sem vagyunk – felelte merészen. Ez volt az a pillanat, amikor elszakadt a cérna. Mégis mit képzelnek ezek magukról? Idejönnek, feldúlják a házamat, és még követelőznek is?
 
   Újra végignéztem rajtuk, miközben jótékony nyugalom járt át. Azonnal feltűnt, melyik irányból jön. Tőlem balra állt a srác. Elég mogorva képet vágott, de ennek ellenére tudtam, hogy ő sugározza felém a nyugalmat. A baj csak az, hogy nekem cseppet sem volt kedvem lehiggadni. Kinyújtottam a karomat, és félmosollyal néztem végig, ahogy a szöszke vámpír térdre rogyott a fájdalomtól. A Cullenek azonnal megrémültek. A legnagyobb felém indult, de Carlisle-nak volt annyi esze, hogy elkapja a csuklóját.
 
- Nem harcolni jöttünk! – hadarta feszülten, és továbbra sem engedte el a nagydarab fiút.
 
   Még mindig a kis szöszire összpontosítottam, aki nyüszítve vonaglott a földön.
 
- Nem érdekel, miért jöttetek. Felforgatjátok az otthonomat, és azt várjátok, hogy hálából segítek nektek? Ennél azért okosabbnak hittelek, Cullen!
 
   Carlisle szeme összeszűkült.
 
- Erre semmi szükség! – pillantott a még mindig nyöszörgő szőkére.
 
- Ha fél percen belül nem kotródtok el, kinyírom a kisfiút. Aztán a lányokkal folytatom! – mennydörögtem egyre dühösebben, és még erősebb fájdalmat küldtem a szöszire, aki most már határozottan vinnyogó hangot hallatott.
 
- Ezt nem mi csináltuk. Ha jól látom a helyzetet, Edward rombolt szét mindent. Azt nem tudom miért, talán a képek miatt – próbált nyugalmat erőltetni a hangjára Carlisle, annak ellenére, hogy tudtam, fáj neki, hogy a fattyát kínzom. Kicsit visszavettem a fiúra kisugárzott fájdalomból, miközben tekintetem a halom képre siklott.
 
- A francba – sziszegtem dühösen, és még egy kicsit engedtem a fájdalomból. Bár meg nem könnyebbülhetett a fiú, ennek ellenére mégis fellélegezhetett kicsit. Épp csak annyira, hogy már nem adott hangot.
 
- Nézdd, fogalmam sincs, hogy mit csináltatok a fiammal, hogy miért zártátok ketrecbe, és mitől csupa vér a képeken, de nem is érdekel. Csak haza akarom vinni…
 
- Miből gondolod, hogy veletek akar menni? – kérdeztem haragosan, de azért még egy kicsit visszavettem az erőmből. Bár felállni még mindig nem tudott, már nem rángatózott a kölyök, akit Carlisle még mindig szemmel tartott. A kétajtós szerkény, aki mellette állt, egyre hangosabban morgott rám, de nem mozdult.
 
- Ha megtaláltuk, majd megkérdezem tőle – morogta Carlisle.
 
- Már megmondtam. Nem tudom, hol a taknyos. Szabadságolta magát.
 
- Hülyének nézel, Gavin? Azt hiszed, nem tudom, miből élsz? Aréna harcos voltál, és a képek alapján egyértelmű, hogy Edwardot is arra kényszerítetted, hogy harcoljon.
 
- Mielőtt még hiú ábrándokba kergetnéd magad szépfiú, tisztázzunk valamit. Edward imád harcolni – szólalt meg Satine még mindig morogva. Már mellettem állt, és tekintetét nem vette le az egyik lányról.
 
- Az nem lehet – csóválta a fejét Carlisle.
 
- Satine igazat beszél. Már hónapokkal ezelőtt felajánlottam a taknyosnak, hogy nem kell többé ringbe szállnia. De mindenáron harcolni akar. Ki tudja, mi hajtja. De nem fogoly, nem tartom bezárva, mégha a képek alapján azt gondolhatod is. Egy időben szükség volt a rácsokra. Amikor rátaláltunk a taknyosra, olyan volt, mint egy felbőszült bika. Nem tudott beszélni, és csak elvétve értette meg a szavainkat.
 
- Azt mondod, olyan volt, mint egy állat? – csodálkozott Carlisle. Hangja árulkodott arról, hogy nem hisz nekem. A többiek továbbra sem szólaltak meg, de a lányok arca eltorzult a fájdalomtól, amit ezúttal a szavaim okoztak számukra, nem a képességem.
 
- Ha jól sejtem, te tudod az okát annak, hogy miért lett ilyen. Ami azt illeti, én is tudom. Edwardnak azonban fogalma sincs róla. Nem emlékszik semmire és úgy hiszem, neki így a legjobb. De ha fel akarod tépni azokat a sebeit, amiket a felelőtlenségetek okozott, hát csak rajta. Keresd meg és mondj el neki mindent! Talán kiheveri, hogy megölte az emberlányt… - vontam vállat.
 
- Nem ölte meg – közölte Satine, miközben a Cullenek döbbenten néztek ránk. Elképzelni sem tudták, honnan tudunk arról, ami történt.
 
- Hogy érted azt, hogy nem ölte meg? – fordultam Satine felé.
 
- Ott áll. Már nem ember, de él – morogta Satine, és rámutatott arra a lányra, akit eddig szemmel tartott.
 
- Honnan tudtok ti erről? – kérdezte Carlisle, amíg leengedtem a karomat, megszüntetve minden fájdalmat, amit a fiára küldtem. A srác feltápászkodott, megtörölte verejtékes homlokát, de nem indult felénk.
 
- Az nem számít. A lány él… keresd meg Edwardot, mondd el neki, talán eszébe jutnak a dolgok. Idővel úgy is ez fog történni, ha nem találjuk meg. Jó volna, ha még azelőtt előkerülne, hogy visszatérnek az emlékei. Ki tudja, mit tenne, ha hirtelen eszébe jutna minden. Azt már láttuk, először mit tett… Viszont van annyira kiszámíthatatlan a taknyos, hogy sejtelmünk se lehessen arról, másodszor miként reagálna.
 
   Carlisle közelebb lépett a fiához, akit eddig sakkban tartottam. Leporolta a ruháját, miközben a szavaimon töprengett. Végül újra rám emelte sötét, majdnem fekete szemeit.
 
- Ezt nem értem. Hogy értetted azt, hogy idővel úgy is ez történik majd?
 
- Elég, ha annyit tudsz, hogy miattunk nem emlékezett semmire azok után, hogy visszanyerte emberi mivoltát. Két okból döntöttünk úgy, hogy megfosszuk az emlékeitől. Egy, mint te is mondtad, én abból élek, hogy vámpírokat harcoltatok. Edward eleinte nem volt több a szememben, mint egy potenciális harcos. Piszokul kemény a srác, és nagyon ügyes. Aztán később megtudtuk, mi volt az oka annak, hogy egy barlangban kötött ki, teljesen kifordulva önmagából. Akkor határoztuk el, hogy semmiképp sem engedjük neki, hogy visszanyerje az emlékeit. El akartuk kerülni, hogy meggondolatlanul valami olyat tegyen, ami miatt elveszíthetjük. És most nem arra célzok, hogy meglép… A fiú forró fejű és makacs. Nem akartuk, hogy újra eszét vegye a kétségbeesés, és hirtelen ötlettől vezérelve kicsináltassa magát valamelyik vámpírral.
 
- Azt hiszem, hogy már kezdenek visszatérni az emlékei – tűnődött Carlisle.
 
- Honnan veszed? – kérdeztem és éreztem, hogy a hangom sokkal aggodalmasabban cseng, mint szeretném.
 
- Megölt egy lányt, akit régen ismert. Port Angelesben. A lány, a parkban… Régebben osztálytársak voltak.
 
   Megleptek a szavai.
 
- Kezd átszakadni a blokád. Várható volt – vélekedett Satine.
 
- Nézzétek, én nem tudom, milyen kapcsolat van köztetek, és Edward között, de meg kell találnunk, mielőtt még valami hülyeséget csinál – közölte Carlisle határozottan.
 
- Na látod Cullen, ebben egyet értünk. Meg kell találni a taknyost. Csak az a baj, hogy fogalmam sincs, hol keressük. Viszont jó hír, hogy a gépemet nem nyírta ki, tehát utána tudok kérdezősködni a barátaimnál. Hátha látta valaki. Végül is elég feltűnő a kölyök.
 
  
Edward
 
 
   Egy szőke, magas, karcsú táncosnőt néztem. Úgy húsz körülinek saccoltam. Szép volt, bár nem annyira, mint Satine. De a haja kifejezetten tetszett. Néhány fekete tincs volt melírozva a világosak közé. Emellett göndör volt, szinte rugóra emlékeztetően loknis. Az alakja is tetszett... hosszú combok, lapos has és telt, ringó mellek. Utóbbi elég sokáig vonta magára tekintetemet.
 
   Semmit sem rendeltem, ennek ellenére nem zaklattak. Nyugodtan bámulhattam a félmeztelen lányt, aki amint észrevette, hogy nem veszem le róla a szemem, szinte csak nekem táncolt. Legalábbis addig, amíg a festett szőke hajú fiú fel nem lépett a színpadra. Attól a pillanattól kezdve egy cseppet sem érdekelt a lány, aki zokon is vette, hogy elveszítettem iránta az érdeklődésemet. De a srác sokkal jobban izgatott.
 
   Figyeltem, ahogy a fény zöld, kék, sárga és piros foltokat fest kidolgozott izmaira, attól függően, milyen reflektor világítja éppen meg. Egy rúd körül vonaglott. Teste egyé vált a zenével, sötét szemeit a lányon tartotta, mintha neki táncolna, pedig véletlen sem neki szánta kígyózó mozgását.
 
   Amint észrevett, elmosolyodott és felém fordult, hogy kifejezetten nekem ringathassa csípőjét. Hasán az izmok megfeszültek, miközben egyik lábát a rúd köré fonta, majd hátat fordított nekem, de csak annyi időre, míg hátra nem hajtotta a fejét. Az egész felső teste vízszintbe került, ahogy szinte elfeküdt a levegőben, vádlijaira hagyva teste teljes súlyát.
 
   Találkozott a tekintetünk és egymásra mosolyogtunk. Kihívóan nézett rám, miközben szinte zihálva hajoltam előre az asztalon, hogy belélegezhessem semmivel sem összetéveszthető illatát. A tüdőm megtelt az édes aromával, ami olyan intenzitással járta át a lényemet, hogy szinte beleszédültem.
 
   Cseppet sem érdekelt, mit gondolnak rólam a körülöttem ülők. Nem számított, hogy mit szólnak ahhoz, hogy valósággal megrészegít a látványa. Időközben újra felegyenesedett, és ellépett a rúdtól, egészen közel hozzám és mintha azt várná, hogy megérintsem, felém tolta kockás hasát, de a csípője szüntelenül körkörös mozgásban maradt.
 
   Soha nem volt még rám ilyen hatással senki. Annyira belefeledkeztem a látványba, hogy azt sem vettem észre, hogy véget ért a zene. A fiú leugrott a színpadról és elém lépett. A világ megszűnt körülöttük.
 
 
Dante
 
 
   Három óra kellett ahhoz, hogy találjak valami nyomot, amin elindulhatunk. Szerencsére a világ minden táján voltak barátaim, így nem jelentett gondot megtalálni valakit, bárki legyen is az. Edward ráadásul elég szembetűnő jelenség volt. Még férfi szemmel is feltűnően jóképűnek látszott. Kamasz külseje ellenére szeméből bölcsesség áradt, izmos volt és tekintélyt parancsoló. Legalábbis én ilyennek ismertem meg.
 
- San Franciscóban látták. Úgy fél órája - szólaltam meg megkönnyebbülten.
 
- Az nagyjából hat órás út. Ha jól számolom. Dugóban hét… Mire odaérünk, már nem lesz ott – sóhajtotta Carlisle.
 
- Örülök, hogy ennyire optimista vagy. Ha akarsz, várj itt ölbetett kézzel, addig én elmegyek a taknyosért. Az első dolgom lesz felpofozni, aztán esetleg meghallgatom az érveit azzal kapcsolatban, amit itt művelt.
 
   Szavaim morgásra késztették a két fiút, aki Carlisle-lal érkezett. A kis szöszi amúgy is morcos volt még rám a korábbiak miatt. Nem hibáztattam érte, de már bántam, hogy nem a másik srácot választottam. Ha nincs az a megmagyarázhatatlan nyugalom, amit felém sugároz, biztos, hogy nem őt bántottam volna.
 
- Felpofozni? – kérdezte megrökönyödve Carlisle.
 
- Ah, el is felejtettem, hogy kivel beszélek. Carlisle Cullen, az ártatlanok védelmezője, az emberek kedvenc dokija, a sármos megmentő – pillantottam rá gúnyosan. – Bocs Cullen, de kicsit mások a nevelési elveim, mint neked. Én úgy vélem, hogy egy istenes pofon néha többet ér, mint egy két órás hegyi beszéd. Ami azt illeti, Edwardnál bevált a dolog. Mindössze kétszer kellett komolyabban megfegyelmeznem, és mind a kétszer megtanulta, hogy többé nem követi el ugyanazt a hibát, amiért megbüntettem. Ezzel szemben, ha jól tudom, te még azt sem tudtad elérni nála, hogy ne fusson el, ha rossz fát tesz a tűzre.
 
   Carlisle szemei összeszűkültek. Mogorva lett az arca. Végre mutatott némi férfias indulatot is. Így máris jobban kedveltem.
 
- Nem akarok illúzióromboló lenni, de mintha éppen az lenne a legnagyobb problémánk, hogy Edward meglépett. Nem tőlem… tőled!
 
   Tulajdonképpen, Cullennek igaza volt. Részben…
 
- Nem lépett meg. Én engedtem el. Az más kérdés, hogy nem oda, ahová végül ment. De ez részletkérdés. A lényeg az, hogy elvitázhatunk még itt egy darabig, megvárva, hogy tényleg leléceljen, vagy el is indulhatunk, és esetleg még időben odaérhetünk. Ami azt illeti, lesz néhány keresetlen szavam a taknyoshoz. Utána felőlem beszélhettek vele, sőt, ha akar, veletek is mehet. De először helyrerakom kicsit. Mielőtt még hozzászokik ahhoz, hogy ha szart kever, nagyvonalúan elhúz, otthagyva benne mindenkit, akit állítólag szeret.
 
- Edward nem rossz fiú – kelt a taknyos védelmére Carlisle.
 
- Egy szóval sem mondtam, hogy az. Kedvelem őt. Igazából túlságosan is – morogtam magam elé, inkább magamnak, mint a többieknek. Satine hozzám simult, és szomorúan felsóhajtott. Attól tartott, hogy elveszítjük a srácot, pedig már egyenesen belehabarodott a kölyökbe.
 
- Induljunk! – szólalt meg a lány, akit Edward halottnak hitt. Satine felmordult.
 
- Jobb, ha tudod, emberlány, hogy te tehetsz mindenről. Láttam, hogy mit tettél vele. Miattad veszítette el a fejét. Te vagy az oka annak, hogy kifordult önmagából – sziszegte Satine.
 
- Ő már nem ember – vetette fel a manóra emlékeztető kiscsaj.
 
- Nem mondod? Képzeld, még meg tudok különböztetni egy vámpírt, egy embertől – fröcsögte Satine.
 
- Elég lányok! A hajtépést hagyjuk későbbre. Ha megvan a taknyos, felőlem még iszapbirkózást is rendezhettek. De most indulnunk kell.   
 
- Én veletek megyek – közölte Carlisle határozottan.
 
- Még mit nem! – csattantam fel türelmetlen hangon.
 
- Nem bízom benned, Gavin! Nem adok rá lehetőséget, hogy átverj!
 
- Jézus, Cullen! Már megmondtam, a kölyök nem fogoly. Kezdetben talán az volt, de már szabad ember. Nem állok az akarata útjába. Ha titeket választ, akkor szabadon elmehet. Persze csak azután, hogy elláttam a baját…
 
- Nem ütheti meg! – dörrent rám Edward egykori szerelme. Nevetséges volt, hogy egyáltalán eszébe jutott, hogy kikérem majd a véleményét a témával kapcsolatban.
 
- Nem fogom megütni, ne aggódj. Egy ujjal sem nyúlok hozzá – ígértem, tudva, hogy valóban nem kell megérintenem ahhoz, hogy fájdalmat okozzak neki. Persze nem akartam kárt tenni benne. De túl messzire ment, és muszáj volt felnyitni a szemét, mielőtt még komolyan bajba sodorja magát.
 
 
Edward
 
 
   Egymás szemébe néztünk, és egy hosszú, végtelennek tűnő pillanatig elvesztünk a másik tekintetében. Végül ő törte meg a csendet.
 
- Nem hittem, hogy látlak még valaha – szólalt meg bársonyos, szinte lányos hangján.
 
- Sok minden történt azóta, hogy utoljára találkoztunk – sóhajtottam. Fogalmam sem volt, hogy örül-e nekem egyáltalán. Azok után, ahogy annak idején elhagytam, nem remélhettem túl sokat.
 
- Jó újra látni téged – mosolyodott el. Megkönnyebbülten fújtam ki a tüdőmben rekedt levegőt.
 
- Ahogy téged is – mondtam őszinte hangon. A következő pillanatban valósággal a nyakamba ugrott és olyan erősen szorított magához, hogy csak vámpír mivoltomnak köszönhettem, hogy nem zúzta porrá a csontjaimat.
 
- Isten hozott Ed.
 
- Hiányoztál Shiro…
 
 
Carlisle
 
 
   Gavin végül beleegyezett, hogy velük menjek, bár nem örült neki. Előre ültem, mellé, míg a lány, aki vele volt, hátul helyezkedett el. Meg sem próbált úgy tenni, mintha kedvelne. Határozottan ellenségesen méregetett a visszapillantó tükrön keresztül. Gavin azonban félre tette az ellenszenvét, és barátságosabban szólt hozzám, amikor elindultunk. A többiek követtek minket.
 
- Satine szerint a taknyos sokat kódorgott egyedül a világban. Tudsz róla, hogy járt volna valaha San Franciscóban?
 
   Elgondolkoztam egy pillanatig, aztán csóválni kezdtem a fejem.
 
- Nem igazán kötötte az orromra, hogy mikor, hová megy. A világ bármely pontján járhatott már. Előfordult, hogy akár egy évre is eltűnt, vagy még hosszabb időre. Nem könnyű őt egy helyben tartani. Mindig is hajtotta valami kényszeres kalandvágy.
 
- Valóban? – kérdezte meglepetten Gavin. – Nekem nem tűnt fel. Most először kért kimenőt. És sejtem azt is, hogy miért.
 
- Tényleg? És megosztanád velem az elméletedet?
 
   Gavin vállat vont, miközben bevett egy éles kanyart, és ráfordult a sztrádára.
 
- Satine képes blokkolni bárki emlékeit. Ezt tette a fiaddal is. Kezdetben azért, mert Aréna harcosnak szántam és jobbnak láttam, ha nincsenek emlékei. Később már azért, mert Satine látott dolgokat a fejében.
 
- Dolgokat? – kérdeztem zavartan. Fogalmam sem volt, hogy miről beszél, de nyugtalanítottak a szavai.
 
- Satine nem csak arra képes, hogy elnyomja az emlékeket, hanem arra is, hogy megnézze őket, mint egy filmet. Legalábbis hasonlóan. Annak a szemszögéből látja a dolgokat, akinek a fejében van, de nem tudja irányítani és a gondolatait sem hallja. Csak látja, amire az illető emlékszik. Azóta, hogy a taknyos velünk van, Satine rendszeresen tett túrákat a fejében, hogy kiderítsük, mi vezetett ahhoz, hogy ki akart szállni.
 
- Kiszállni? – kérdeztem értetlenül, miközben próbáltam összerakni Gavin nem túl értelmes szavait.
 
- A taknyos önmagát száműzte a gondolatok nélküli világba. Nem akart élni, de nem tudta, hogyan pusztíthatná el magát. Ezért csak a vadászatra koncentrált. Satine szerint megszállottként űzte a vadakat. Ebből következtettünk arra, hogy ki akart szállni. Persze mindez csak elmélet, hiszen, mint mondtam, Satine nem látja a gondolatait, csak azokat a dolgokat, amikre emlékszik. Például a lány halálát és azt, hogy utána elfutott.    
 
- Nem értem. Tudtátok, hogy hozzánk tartozik? Miért nem kerestetek meg minket? Az Aréna miatt… - Gavin türelmetlenül vágott a szavamba.
 
- Először… akkor talán még ez volt az ok. De később már nem. Megkedveltük és heteken át azon töprengtünk, mi a legjobb neki. Végül arra jutottunk, hogy ő választotta, hogy elhagy titeket. Ez az ő döntése volt. Ő akart távol lenni tőletek. Tudtuk, hogy mit tett és azt is, mennyire megviselte. Ezért úgy határoztunk, hogy ha felejteni akart, hát mi segítünk neki ebben. Nem csak, hogy blokkoltuk az emlékeit, de új életet biztosítottunk számára. Ahogy visszatért az emberi világba, fiunkként bántunk vele. Megkapott tőlünk mindent, amire szüksége lehetett. Felajánlottuk neki, hogy nem kell harcolnia, elég, ha segít Satine-nak a vámpír vadászatban. De Edward képtelen volt lemondani a győzelem mámoráról. Csak az edzések izgatták és a harcok. Egyre jobb lett. Mostanra már jóformán nincs ellenfele. Szinte mindenkit legyőzött már, aki számít. Egy vámpírt kivéve. De szerencsére vele még nem került szembe és ami azt illeti, reménykedtünk benne, hogy ez így is marad. Evian kifilézné a fiút. Már jó ideje fáj rá a foga, de úgy tűnik, Edwardnak van egy jóakarója odafent, mert minden sorsolásnál megúszta az összecsapást. Ennek ellenére legutóbb majdnem otthagyta a fogát. Egy hajszálon múlt, hogy túlélte a beavatását.
 
- Beavatás? Uram Isten, csak nem… Jézusom, de hát a harcosok beavatása nagyon veszélyes. A legtöbb vámpír nem is éli túl…
 
- Na ne mondd… Képzeld, tudom, ebből élek – gúnyolódott. – Próbáltuk lebeszélni róla, de az elithez akart tartozni. És sikerült is neki. Győzött. Olyan ellenfél ellen, aki csak egyetlen vámpírt hagyott életben háromezer év alatt.
 
- Setep – suttogtam reszketve. Nem tudtam túl sokat a vámpír harcokról, de amíg a Volturival éltem, hallottam egy s mást a témával kapcsolatban. Setep volt a legfélelmetesebb ellenfél a harcok során. Mindenkivel végzett, aki az útjába került. Több ezer vámpír vérét ontotta ki a küzdelmek alatt. Néha négy-öt harcost is kivégzett egyszerre. Eleget tudtam róla ahhoz, hogy ne akarjam tudni, hogy Edward szembekerült vele. – Miért nem ölte meg? – kérdeztem feszülten.
 
- Ki tudja… Eleinte harcoltak. És Setep megharapta a kölyköt. Mindenki azt hitte, hogy itt a mese vége… Setep mérge lebénítja a magunk fajtát. Edward tehetetlenül feküdt a földön, miközben Setep a vérével oltotta a szomját. Aztán valamiért megkegyelmezett neki. Setep gazdája úgy döntött, hogy ha már így alakult, Edwardnak ajándékozza a farkast. Most is vele van…
 
- Hogy? Elment a józan eszed? Setep Edwarddal van? Hiszen az az állat vámpírok vérén él. Mi lesz, ha megöli őt?
 
- Kizárt… elég gyorsan összemelegedtek. Setep valósággal óvja a taknyost, mindentől és mindenkitől. Ők már összetartoznak. Arról nem beszélve, hogy a farkasnak ugyanaz a képessége, mint a taknyosnak. Olvas a gondolatokban…
 
   Dermedten meredtem magam elé. Eddig úgy hittem, hogy Edward az egyetlen, akinek ilyen képessége van.
 
- Valami megmagyarázhatatlan kapocs köti őket össze. Legalábbis a taknyos ezt mondta. Kedveli Setepet és szemmel láthatóan kölcsönös a dolog. Jól kijönnek. A farkas nem fogja bántani.
 
   Cseppet sem örültem a fejleményeknek, de Gavin olyan magabiztos volt, hogy végül rászántam magam, hogy higgyek neki.
 
 
Edward
 
 
   Leültem a kopott kanapéra és Shiro-t figyeltem, aki behúzta az összes függönyt, hogy megkíméljen minket a nap fényétől. Mikor az utolsó ablakhoz lépett, arca csillogni kezdett. Lélegzetelállítóan szép volt, ahogy ragyogott. Felálltam és elkaptam a csuklóját. Kissé elhúztam a függönyt, de csak annyira, hogy újra érje vonásait a fény.  
 
- Már el is felejtettem, mennyire jól áll neked a csillogás – simogattam meg az arcát, miközben összeforrt a tekintetünk.
 
- Minek jöttél ide, Ed? – kérdezte lesütött tekintettel.
 
- Azt akarod, hogy elmenjek? – kérdeztem vissza.
 
- Úgyis ez lesz a vége. Jössz és mész. Mindig ez van. Mint egy kísértet. Felbukkansz, de mikor feléd nyújtom a kezem, elillansz, mintha soha nem is lettél volna itt.
 
   Fájtak a szavai, de tudtam, hogy igazat mond. Ezt csináltam. Ötven éven keresztül tűrte, hogy játszadozzak vele. Valójában azonban sosem akartam megbántani. De nem maradhattam vele, bármennyire szerette volna. Azután nem, hogy megismerte azt a férfit. Shiro-nak szüksége volt rá, és én nem állhattam közéjük, még akkor sem, ha Shiro az enyém volt.  
 
- Hol van Mizuki? – váltottam témát, csak hogy oldjam a feszültséget.
 
- Már nincs velem. Talán soha nem is volt igazán… pont olyan, mint te…
 
   Zavartan néztem rá, végül elléptem tőle és visszaültem a kanapéra.
 
- Tudom, hogy mit gondolsz rólam. És igazad is van. Megbízhatatlan és felelőtlen vagyok. Ne haragudj, Shiro. De most szükségem van rád. Nincs senki más, akihez fordulhatnék. Nem kérek tőled semmit, csak azt, hogy itt maradhassak… legalább egy időre… néhány napra…
 
- Addig maradsz, ameddig jól esik. Tudod jól – sóhajtotta szomorúan. Leült velem szemben a földre és magához vett egy díszpárnát a kupacból, ami a falhoz volt felhalmozva. Ölelgetni kezdte a párnát. Semmit sem változott. Azelőtt is ezt csinálta. Ha ideges volt, szüksége volt valamire, amivel babrálhat. Régen nagyon idegesített. De most inkább aranyosnak találtam.
 
- Ezúttal más lesz minden. Ezúttal nem lépek le szó nélkül. Ígérem.
 
   Hosszú percekig ízlelgette a szavaimat, végül vállat vont.
 
- Mész, ha menned kell. Nem számít. Csak az, hogy eljöttél.
 
- Bocs, hogy késtem. Ezúttal nem tehettem róla. Tudom, hogy tavaly kellett volna jönnöm, de… ez egy hosszú történet.
 
- Én ráérek – biztosított. Elmosolyodtam.
 
- Elveszettem az emlékeimet. Csak néhány órája kezdtek visszatérni a múltbeli dolgok. Rád sem emlékeztem és a családomra sem. Vagyis… szóval érted…
 
   Keserű lett a mosolya, de azért bólintott.
 
- Ha nincs ez, nem tudom, mikor jutottál volna eszembe – vettem le a karkötőmet, hogy láthassa a tetoválást, amit még ő csinált ötven évvel ezelőtt. Senki sem tudott róla, rajtam kívül. Soha nem vettem le a karkötőt. Shiro volt az én nagy titkom. A legédesebb titkom…

 

Topic

A bejegyzés trackback címe:

https://edwardcullen.blog.hu/api/trackback/id/tr1001254861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heli15 2009.07.19. 17:31:34

uram isteeeeen, nem tudom elhinni, ezzel rendesen ledöbbentettél. te jó isten.... ááááááá....
nagyon állat rész lett, ügyes vagy

sylla 2009.07.19. 18:03:29

wow , ez durva :DDD
"Shiro volt az én nagy titkom. A legédesebb titkom…" jó kis befejezés lett:D kiváncsi vagyok milyen lesz a folytatás :))
na és nem volt harc a Cullenek és Dante között (még) :PP
Nagyon tetszett ez a rész is wáááá :D
Gratula :)))

lora791 2009.07.19. 18:22:30

húúú ez nagyon jó lett :D nagyon izgi, a vége meg egyszerűen fantasztikus... nem is tudom hogy fogom tudni kivárni azt az időt amíg elkészül a kövi rész :D gratulálok hozzá, nagyon jó lett ez is :) mint ahogy az egész TE :)

Armanda 2009.07.19. 19:05:36

Szóval,ez a Shiro férfi??Ú,ez már aztán döfi.Remélem Edward nem biszex.Valaki megmagyárázná egy picit ezt?Vagy várni kell a következő részig??Nem bírom...kész vagyok..

helga06 2009.07.19. 20:51:48

hát a szám még mindig tátva vanXDXD Shiro??? Jézusom...hát ez nagyon merész húzás volt, és nem is igazán értem, hogy miért tetszik ez nekem:DDD komolyan. így még jobban megkavarod az eseményeket:))) de azért barátkoznom kell még ezzel a dologgal:SS
ja és Dante-Cullen dologgal, pedig gondoltam, hogy békésebb megoldás várható (Jaspert leszámítva), és ennek örülök is nagyon:DD

Ametys 2009.07.19. 22:25:00

szóval Edward homi vagy biszex... és mi ez a sok japán név (Shiro, Mizuki)??? hát ez a fejezet... ööö... nem is tudom, még mindig úgy gondolom, hogy remek író vagy, de... na mindegy, azért tovább olvasom...

Judy1988 2009.07.19. 23:12:59

@helga06: Szia életem! :)) Örülök, hogy látlak kommentelni:) Remélem jól telik a nyaralás:)
Ami azt illeti, az én szám is tátva maradt...csak nehogy belerepüljön valami, ami nem sült galamb xD xD xD
Annyi bizonyos, hogy most Audry szépen felkavarta az állóvizet xD Nem is kicsit xD Hát ami a barátkozást illeti...valahogy nem tudom elképzelni azt, hogy Edward egy fiúval kamatyolt volna...még ha sokáig volt magányos farkas, akkor sem :DDD
Én nagyon sajnáltam Jaspert, mert nekem ő a második kedvenc karakterem...de tény, valakit muszáj volt bántani xD És szerintem Audry nagyon jól hozta ki, hogy ki legyen az! Mert felhúzta magát Dante azon, hogy Jasper nyugtatni akarta őt! Egyszóval ez nekem nagyon bejött, és izgatottan várom a folytatást :DDDD Audry, nyugodtan válaszolj ám a kommentjeinkre, és borzolgasd tovább az idegeinket xD xD xD

Veronic 2009.07.19. 23:28:27

Nem vagyok homo- meg bifób,de akkor is,neeemmmm xD
Vajon miért van az az érzésem,hogy mivel az lenne a legkézenfekvőbb hogy Edward a fiúkat is szereti,ezért kiderül,hogy nem is? :D Jajjjj,újabb hosszú 9 nap...

Judy1988 2009.07.19. 23:35:10

@Veronic: LOOL ez nagyon aranyos volt :D Hát igen...Audry megint megkínoz minket, de rendesen :D De ha ezen múlik, hogy tovább írja, és hasonló megrendülésekben legyek részünk, akkor élve megnyúzom, és tovább kínzom magam xD xD xD
Audry forever :DDDDD

Audry 2009.07.19. 23:41:04

@Judy1988: Válaszolok drága, csak nem akartam addig, amíg egy-két komment van. :) Ha minden jól megy, nem kell kilenc napig várnotok. ha sikerül, megírom minél előbb, és a javítás után rögtön megy is ki. Reményeim szerint pár nap lesz. Nem akarom húzni, mert már az utolsó rész jön. :D
Ami Jaspert illeti, ebben a helyzetben csak őt lehetett elővenni. Valakit muszáj volt, hiszen Dante arra ért haza, hogy romokban hever az otthona. Emellett azért nem mehetett el szó nélkül. :)
@Veronic: :DDDD Erre nem mondok semmit. :D LOL
@Csicsi13: Nos, Shiro csak félig japán. Viszont akivel együtt élt, ő japán volt. Ezért ezek a nevek. Kell a változatosság. :D Shiro-t már jó régóta bele akartam írni valamelyik történetembe. Hát végül a TE-ben kötött ki. :)
@helga06: Hát végül is nem ez az első merész húzásom. Szóval nem értem, miért vagytok meglepve. :D Egyébként Vadocq alapötletét fejlesztettem tovább. :D Amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani. :)
@Armanda: Várni kell a kövi részig. :D em spoilerezek. :DDDD
@lora791: Köszönöm szépen, remélem az utolsó rész után is ezt fogod gondolni. :D
@sylla: :D Végül is ez már a finálé. Kellenek a váratlan fordulatok. :D
@heli15: Igyekszem. :D

Wixy-Tori 2009.07.19. 23:42:53

Mindig olvasom a fejezeteket... igaz hogy régen kommentáltam, de ezt nem tudtam megállni...!!! Kééérlek mond h kedvenc Edi babának nem lesz meleg!!! :D Én imádom a melegeket mert Qaf/fiúk a klubból/4ever... XD De azééért Edit neee :'( Ha kiderül h meleg én tuti sírni fogok xDxDxD Legalább 1 jó pasi maradjon meg heretónak xD Mi lesz szegény Bellácskával? :O höhö xD Izgatottan várom a következő részt... Nemtudom hogy fogom bírni cérnálval addig... de majd csak megoldom... De azért méégis... lécci ne legyen meleg xD
The Best ♥TE♥

Judy1988 2009.07.19. 23:46:49

@Audry: Juhéééé xD Ez azt jelenti, hogy ha hagyunk téged írni, pár napon belül olvashatjuk a finálét :DDDD Nagyon várom a folytatást, úgyhogy nem foglak sokat zaklatni...csak amennyire szükséges, meg ahogy eddig LOOOL xD xD XD Nem lesz sok a változás xD xD xD

Tűzliliom. 2009.07.20. 00:22:07

Nahát, Emberek....mi ez nagy sírás-rívás-riadalom???
Különben is nem sokára itt a vége fuss el véle, és akkor minden szépen kiderül...:D
De legalább lehet izgulni, körmöt rágni, asztalt, billentyűzetet verni, ajtót csapkodni..Hát nem fantasztikus??,???
Én imádok izgulni, amikor majd szétvet az izgalom, az a legjobb..szóval...:DDD
És majdcsak elérkezik a nagy - nagy pillanat, amikor mindenről lehull a lepel...:DDD addig is... a TE legyen veletek..:DDD

Judy1988 2009.07.20. 01:10:05

@Tűzliliom.: LOOOL Van benne igazság xD Én már tövig rágtam a körmöm xD xD xD

Audry 2009.07.20. 03:06:18

@Wixy-Tori: Nos, erre nem tok mit mondani. A fiúk a klubból király. A többit meg majd a kövi fejezetben. :D
@Judy1988: Gondoltam, hogy számíthatok rád. :DDDDD LOL
@Tűzliliom.: A TE legyen veletek??? LOL Ez teszik.

Heki... 2009.07.20. 03:07:24

három betüt írnék OMG :)

anililla 2009.07.20. 10:21:10

Nagyon jó! Én teljesen ledöbbentem, ezen a dolgon! Mikor olvastam,először elsiklottam efelett a mondat felett: "Legalábbis addig, amíg a festett szőke hajú fiú fel nem lépett a színpadra." Aztán gyorsan visszanéztem és leesett az állam! Nagyon kíváncsi leszek mi lesz ebből!!:)
Akkor már csak egy fejezet és vége? De azt írtad, hogy az első résznek! Ezek szerint lesz egy második "könyv"?:)Amit onnan folytatsz,ahol befejezted? Jaj, és mennyi szünet lesz előreláthatólag?

Armanda 2009.07.20. 10:40:52

Van egy olyan érzésem,hogy Bella és Ed már nem lesznek egy pár.Az utolsó rész jön??Pedig még vannak jócskán homályos részek.NAGYON VÁROM MÁR!!!

vivcsi93 2009.07.20. 11:58:02

én most kommentezek először, de már egy ideje követem az eseményeket és végig olvastam a TE-t. Audry hihetetlen fantáziával bírsz, szerint hatalmas írói tehetséged van, gratula és így tovább! izgatottan váron a folytatást^^

azt meg lehet kérdezni, hogy az "Utolér a múlt"-nak lesz- e folytatása?

Audry 2009.07.20. 13:51:14

@anililla: Lesz majd elvileg második rész, de nem mostanában. Kicsit belefásultam már ebbe a történtbe. Végül is lassan tényleg kitesz egy könyvet hosszúságra. :) Szóval kell egy kis szünet, mert már nem írja magát olyan lelkesen, mint kezdetben. :) De tervben van a folytatás is, már van ötlet is rá, hogy legyen. :) Azt nem tudom mennyi lesz a szünet, de addig is lesz helyette másik Alkoyatos történet. Per pillanat két fajta is talonban van. Még nem tudom, melyik lesz majd publikálva. Egyelőre legalább két hétig egyik sem. Csak a Riley, de az ugye más, hiszen az nem Alkonyat. :)
@Armanda: Hát ha minden jól megy, a ásodik részben a homályt is igyekszem majd eltöütetni, bár végül is szerintem a következő fejezettel már kerek egész lesz a történet. Legalábbis szerintem. :)
@vivcsi93: Köszi :D Elvileg lesz folytatása az utolér a múltnak, de nem tudom mikor. Nikita jelezte felém, hogy készül a folytatás, de azt nem tudom, mikor jut el hozzám. Amint okosabb leszek az ügyben, értesíteni foglak beneteket egy posztban. :)

anililla 2009.07.20. 14:45:02

Persze,megértem, hogy kell a szünet! Mi, legalábbis én kitartok!:)
Főleg, hogy addig lesz másik Alkonyatos történet...:)
A Riley meg jelenleg a legnagyobb kedvencem!!! Imádom!!!:)

Danielle 2009.07.20. 23:30:53

Hmmm. :)
Ez egy olyan rész volt, hogy örülök, sírok, meglepődök, sírok :D:D
Először csak azért sírtam - persze csak képletesen értve xd - mert láttam, hogy vége a fejezetnek, aztán azért mert kommentekben olvastam, hogy már csak egy rész van és vége a sztorinak. :| Én ezt nagyon nem szeretném, de várom a további történeteidet, mert... én eddig egyszer sem csalódtam benned. :))
Úgyhogy... igen... ez egy eszméletlenül jó fejezet volt, tudtam én, hogy felkell ide lépnem. :D
A Riley-s 13. fejezethez valamiért nem tudtam kommentet írni, vagy valamit elnéztem nemtudom, úgyhogy itt dícsérlek meg. Fantasztikus volt!! Most az egyik kedvenc történetem. :)(L)
Szóval nagyon jó író vagy csak így tovább (:
Puszillak. ^^

nor@ 2009.07.20. 23:57:22

Ez eszméletlen jó!!! nagyon tetszik!!!:D:D
De most Edward meleg volt???
írtad előző válaszként valakinek, hogy spoiler lesz a kövi részben!! ez azt jelenti, hogy olyat fogsz bele írni ami a 3. vagy a 4. könyvben/filmben lesz??? csak mert én azokat még nem olvastam. és nem szeretném még tudni mi lesz azokban a részekben!! előszőr a filmet nézem meg utánna olvasom!!:)
de gartula hozzá. elképesztően izgis!!:D

Audry 2009.07.21. 00:07:37

@anililla: :) Fura, hogy mindenki a Riley-t szereti. Sosem fogom megérteni, hogy miért. :D Már akkor sem értettem, amikor még csak a bennfentesek olvasták. :D De megmagyarázni ők sem tudták, miért szeretik... :)))) LOL, hát majd egyszer talán én is rájövök. :D
@Danielle : Nem tudom, mi lehetett a gond a Riley-s blogon. De többet között ezért fogunk költözni hamarosan. Mert valahogy mindig van valami baj a blog.hu-s oldalaimmal. :) Örülök, hogy tetszenek az írásaim. Mindig tök felvidulok, ha ilyeneket írtok nekem. :DDD
@nor@: Valamit félre értettél. Pont azt írtam, hogy nem spoilerezek. A TE-nek pedig már nem sok köze van az eredeti Alkonyathoz, így ebben semmi spoilert nem fogsz olvasni. Főleg, hogy én is csak az Eclipse elején tartok. Már hónapok óta nem sikerült eljutnom odáig, hogy kivégezzem a könyveket. Szóv már csak ezért sem lesz semmi spoiler a könyvekből. :DDD

ktkriszti 2009.07.21. 08:10:37

már két napja tipródok, hogy írok, hát most megteszem. nagyon jól írsz, izgalmas, de az, h Edward meleg lenne ez szerintem elvétett ötlet volt. Egy ilyen pasi nem lehet meleg!Kiábrándító! Valahogy magyarázd ki, h nem szexuálisan vonzódik hozzá!Légyszi. Remélem kis (tényleg kicsi) szünet után folytatni fogod ezt a történetet, hiszen nem lehet az, h ne tudjuk meg, h akkor most újra összejön-e Bellával!! Egyébként a Riley-s történeted is nagyon jó tényleg.

isabella black 2009.07.21. 14:22:57

szia! én egyet értek 'ktkriszti'-vel, hogy ez a meleg dolog kiábrándító!!! ne csináld már!!! hányingert kapok! marha jól írsz ez tény. a fantáziád is jó, de ez azért már túlzás!!!! kikérem magamnak hogy Edward egy pasihoz vonzódjon!!! még hogy "a legédesebb titkom", hát ez elég guszta tekintve hogy a pasira gondolt...

dzseni13 2009.07.21. 20:16:00

Nagyon jó!!De mi Edward Titka??

Zs0ka 2009.07.21. 21:29:33

Szia! Huhh, amikor ezt feltetted, épp végeztem az eddigiekkel.. ÓRIÁSI ez a történet! Imádom! Tényleg be akarod máris fejezni? :( Ennyi elvarratlan szállal nem fogjuk bírni kivárni a 2. 'kötetet'! xD De természetesen megértem, ha kicsit szünetelni akarsz. :) Én is nagyon várom a következő fejezetet! :D És csak így tovább, Audry, gyönyörű tehetséged van az íráshoz. :)

Ui.: Nem igaz, h Edward biszex! xD Nemmondod komolyan! x)

Dorye JAG 2009.07.22. 13:21:17

Mondjátok hogy Ed nem meleg!!!!!!Nem lehet meleg egy ilyen pasi...=(
Rem a kövi részben kiderül,hogy most mi lesz Bellával meg Ed-del.ÁÁÁÁÁÁ meg fogok örülni,annyira várom a kövi résztxD
Nagyon jól írsz,csak így tovább!!^^)
süti beállítások módosítása