Twilight Extra 14. rész

2009.02.19. 10:00

 

Az utolsó nap

 
Bella
 
   Edward szobájában feküdtem, a hófehér kanapén, mint minden éjjel, amióta nyoma veszett. Három éve annak, hogy szó szerint kiviharzott az életünkből. Fájó szívvel sóhajtottam fel. Bár évek óta nem láttam, még mindig pont úgy szenvedtem hiányától, mint a legelején. Bármi is történt, éppen úgy szerettem, mint azelőtt. Ő volt a fény az életemben, és mióta eltűnt, mintha csak a sötétség vett volna körül. A nap soha többé nem kelt fel számomra, örök éjszakára kárhoztattam.
 
   Hallottam, amint kinyílik az ajtó. Nem kellett kinyitnom a szememet, hogy tudjam, hogy Alice nézett be hozzám.
 
- Nem akarsz csatlakozni hozzánk? Emmett és Jasper szereztek egy társasjátékot. Épp most állítják fel az étkezőben.
 
   Kinyitottam a szememet, és csóválni kezdtem a fejemet, miközben Alice tökéletes porcelánarcát fürkésztem.
 
- Ne csináld ezt Bella. Ettől nem lesz jobb.
 
- Mástól sem – leheltem reménytelenül. Edward nélkül semminek nem volt értelme. Csak ürességet hagyott maga után.
 
   Alice ledőlt mellém a kanapéra, ketten is jól elfértünk rajta. Jeges kezét a tenyerembe csúsztatta, és arcát a hajamba fúrta, ahogy a vállamra hajotta a fejét. Ha lehet, még nálam is törékenyebbnek tűnt.
 
- Még mindig nem látsz semmit? – kérdeztem, bár pontosan tudtam a választ.
 
- Sajnálom – mondta keserűen, és éreztem, hogy éppen úgy fáj neki bevallani, hogy cserbenhagyta a képessége, mint amennyire nekem fájt.
 
   Miután Edward eltűnt, Alice még látott néhány dolgot. Leginkább vadászni látta, de a helyet sosem ismerte fel. Carlisle, Emmett és Jasper a fél világot bejárták, hogy megtalálják. Egy évig nem is találkoztunk velük, bár rendszeresen felhívtak minket, de mindig csak rossz hírekkel tudtak szolgálni. Mintha Edwardot a föld nyelte volna el.
 
   Amikor egy év múlva hazajöttek, Carlisle feladta a reményt, hogy valaha viszont láthatja a fiát. Megváltozott. A mindig kedves, jókedvű Carlisle visszahúzódó lett, és a munkájába menekült. Ha csak tehette dolgozott, alig beszélt, akkor is csak tőmondatokban, és megtiltotta, hogy kiejtsük Edward nevét a jelenlétében. Azt fájlalta a legjobban, hogy még Edward testét sem találták meg. Elbúcsúzni sem tudott tőle, pedig az is megnyugvást hozott volna neki, ha legalább méltó módón eltemetheti.
 
   Carlisle nem hitt már abban, hogy Edward életben van. Az első fél évet leszámítva Alicenek nem volt több látomása Edwardról. Mindenki úgy hitte, hogy ez egyetlen dolgot jelenthet, azt, hogy már meghalt.
 
   Emmett és Jasper nem adta fel olyan könnyen. A következő évben minden második hónapban távol voltak, és tovább keresték. Esme, Alice és én reménykedtünk még, hogy előkerül. Rosalie semmiféle érzelmet nem mutatott, fogalmunk sem volt arról, hogy mit gondol, vagy érez. A második év végére már Jasper és Emmett is belátta, hogy nincs értelme folytatni a keresését. Minden lehetséges helyet felkerestek, ahol Edward valaha is megfordult, de sosem jártak eredménnyel. Titkon talán még Carlisle is reménykedett, hogy egy napon jó hírrel térnek haza, de nem talátlak semmit.
 
   Az elmúlt évben már csak Esme, Alice és én bíztunk a csodában. Esme biztosra vette, hogy Edward nem halhatott meg. Carlisle nem hitt neki, mondván, hogy nincs olyan képessége, amivel érezhetné, hogy a fia tényleg él, de Esme ragaszkodott hozzá, hogy tudna arról, ha meghalt volna. Én hittem neki. Bár különleges képessége valóban nem volt, de az anyai ösztön önmagában is felfoghatatlan kapocs, és hinni akartam, hogy valóban megérezné Edward halálát.
 
   De az elmúlt hetekben kezdett elhagyni a hitem. Három év, és semmi. Egyetlen apró jel sem, ami reményt adhatna. Legalább Alice látott volna valamit, de ahogy azt sem látta, hogy Edward meghalt volna, úgy azt sem, hogy még él.
 
- Hogy lehet, hogy sosincs róla látomásod? – kérdeztem hosszú hallgatást követően.
 
   Alice szomorú tekintete bűnbánónak hatott, mintha felelősnek érezné magát azért, hogy semmit sem tud mondani.
 
- Bárcsak tudnám – biggyesztette le alsó ajkát.
 
- Csak egy dolgot jelenthet, hogy nem látod őt – közöltem meggyőződéssel a hangomban.
 
- Ez nem igaz, nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Számtalan oka lehet annak, hogy már nem látom. Ha elég erősen koncentrál, ki tud zárni engem. Egyszer már megcsinálta, még évekkel ezelőtt. Összezördültek Emmettel, valami kis hülyeségen, és Edward lelépett néhány hónapra. Egyszer sem láttam őt, mert nem akarta, hogy lássam. Bizonyára most is ezért nincsenek látomásaim vele kapcsolatban.
 
   Szerettem volna elhinni, amit mondott, de képtelen voltam rá. A könnyeimmel küszködve emeltem fel a fényképet, amit a tetőn adott, mielőtt megtörtént volna a tragédia, ami az eltűnéséhez vezetett. Elnéztem a tizenhét éves Edward ártatlan arcát, a fiúét, aki még ember volt, és akit sosem ismerhettem. Végigsimítottam a kisfiús vonásokon, a vékony, törékeny testen, és a mögötte látható faházon. Bárcsak azt az Edwardot ismertem volna. A srácot, aki még nem állt a sötét démon hatása alatt.
 
 
   Alice-szel csendesen gyászoltunk, mint oly sokszor. Már ők voltak a családom. Nélkülük nem létezhettem többé. Reggel segítettem a fiúknak bepakolni a csomagokat az új dzsippekbe, amiket Emmett és Jasper vettek. Fél nyolckor meglátogattam Charlie-t, hogy örök búcsút vegyek tőle, bár neki csupán annyit mondtam, hogy elmegyek egy időre a Cullenekkel, mert Carlisle elintézte nekem, hogy felvegyenek az orvosira.
 
   Miután elhagytam apám házát, Jasper kocsijába ültem. Türelmesen várt rám a ház előtt, és együttérzően mosolyodott el, bár minden vidámság nélkül. Reszketve nyeltem a könnyeimet, de Jasper jótékony nyugalmat erőltetett rám. Visszamentünk a Cullen házhoz. Már minden készenállt, a többiek a kocsik körül gyülekeztek. Felmentem Edward szobájába, hogy még egyszer, utoljára szemügyre vehessem.
 
   A szoba minden millimétere Edwardra emlékeztetett. A hifitorony, a sok-sok CD lemez, az asztal a sarokban… Mind mind hozzá tartoztak egykor, de most árván ácsorogtak. Elvettem az egyik CD-t. Debussy. Mindig rá fog emlékeztetni.
 
   Amikor leértem a földszintre, odasétáltam a fehér zongorához. Lehunytam a szememet, és felidéztem azt a napot, amikor utoljára játszott rajta nekem. Fájó szívvel húztam végig a kezem a sima felületen. Edward altatódala járt a fejemben, a dallam, amit nekem ajándékozott, és ami mindig könnyeket csal a szemembe. Egy utolsó, nehéz sóhaj kiséretében elbúcsúztam a zongorától, és az egész Cullen villától is.
 
   Alice és Jasper megöleltek, amikor kiértem a kocsihoz. A könnyeim függönyén át alig láttam őket, de éreztem Jasper nyugalmát. Csak ennyit tehetett értem, de ez mindennél többet ért.
 
   Az első kocsiban Carlisle és Esme ült. Utánuk Emmett és Rosalie, én pedig Jasperrel tartottam. Alice nem velünk utazott. Nem akarta hátrahagyni az ezüst Volvót. Már előző nap telepakolta Edward személyes cuccaival a csomagtartót. Carlsile ellenezte, hogy magunkkal vigyük a kocsit, de mindenki más ragaszkodott hozzá, egyedül Rosalie nem nyilatkozott.
 
   A csomagtartóban ruhák, CD-k, fényképalbumok, Edward naplói, és néhány kedvenc könyve volt felhalmozva. Alice legszívesebben a zongorát is betömködte volna, ha lett volna rá lehetőség. Mindent, amit ott kellett hagynia a házban, és ami egykor Edwardé volt, hosszasan megsiratott. Semmiről sem akart lemondani, de végül Esme meggyőzte, hogy csak annyit pakoljon be Edward holmijából, ami befér a csomagtartóba.
 
   Miután elindultunk, Jasper elvette tőlem a CD-t, és betette a lejátszóba. Tudta jól, hogy melyik számot szeretem a legjobban, hogy melyik az, ami számomra Edward dala volt, ezért arra léptette a CD-t, és ismétlésre állította. Nem beszélgetett velem, még mindig szűkszavú volt, de folyamatosan elárasztott a béke érzésével.
 
   Phoenix volt az első tervezett állomás, hogy anyámtól is búcsút vehessek. Eljött a nap, hogy hátat kellett fordítanom régi életemnek, hogy hivatalosan is elkezdhessem az újat, Isabella Cullen-ként.
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://edwardcullen.blog.hu/api/trackback/id/tr52952073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drusilla1985 2009.02.19. 10:37:17

Elsírtam magam, de nagyon tetszett. Nagyon bele jöttél.:)

nikike821008 (törölt) 2009.02.19. 10:41:49

Én is sírtam. Mint mindig.

LauraL 2009.02.19. 10:52:51

Audry! Ez is nagyon tetszett! Egyre jobb szerintem a történeted! Élmény olvasni!

Nomika86 2009.02.19. 11:23:12

Elsírtam magam!!! hát ez nagyon jó!! tetszik!!így tovább Audry

noncsiii 2009.02.19. 11:25:37

Jaaj!! Hát ez nagyon tetszett!!!

hucak 2009.02.19. 12:19:48

összeszorult a szívem...gombóc a torkomban....könny csillog szememben.... gratulálok!!!!!! várom a folytatást!!!

Audry 2009.02.19. 13:15:53

Na sziasztok. Kicsit meglepetten látom ,hogy mindenkit mennyire meghatott ez a fejezet, igazából nem hittem, hogy így fogtok rá reagálni. Én nem éreztem ,hogy ennyire meghatóra sikerült volna, inkább lényegében az volt a lényeg, hogy adjak egy kis támpontot az előző fejezethez, erre mindenkit megríkattam :) LOL. Innentől fogva természetesen követhetitek majd Bella és Edward "történetét" is. Hogy mi lesz a továbbiakban, arról most nem beszélnék, de váltakozó narrátorra számítsatok. :):):)

Wixy-Tori 2009.02.19. 13:29:44

...Hmmm... mostmár kíváncsi vagyok hogy mért lépett le Edward...és mitől vadult úgy meg... xD Na jó bevallom... az elöző fejezeten kicsit sokkot kaptam... de most kezd világossá válni... hogy mi folyik itt...xD És várom a folytatást xD És csak remélni tudom hogy megtalálják őt!!! xD Várom a folytatást... remélem nem tart sokáig xD

Futótűz 2009.02.19. 13:46:42

Annyira szomorú történet lett. Sajnálom és együttérzek Bellával. Mindig is ettől rettegett, hogy eszer elhagyja, mert szerinte "nem elég jó Edvardnak".:(
Kíváncsi vagyok, vajon mi késztethette Edvardot arra, hogy mindent hátrahagyva elmeneküljön?
Nem tudom biztosan, hogy jóra gondolok-e, ez csak egy feltételezés, de amikor a végén Bella azt modja, hogy lezárni a multat és újra kezdeni, mint Cullen, az azt jelenti hogy ő immár egy közölük???
És vajon Edvard, ezért menekült el, mert azt hiszi megölte őt? De ennek így nincs értelme, hiszen szereti!!! Akkor mégis miért?????

Audry 2009.02.19. 13:48:58

@Futótűz: Ki fog derülni minden a későbbiekben. :) Nem Spoilerezek, mert köztudottam Spoiler ellenes vagyok :D LOL
(meg szadista is, és élvezem, hogy mindenki a körmét rágja:D:D:D)

Audry 2009.02.19. 14:11:05

@Wixy-Tori: Igen, az előző fejezettel pont az volt a célom, hogy sokkot kapjatok :) Látom sikerült :D LOL Szerintem holnapra lesz folytatás.

meszilvi 2009.02.19. 14:34:34

Hát ez valami fantasztikus!!!

Már kisírtam a szemem ezerrel...még szerencse hogy meg vagyok fázva, mert így ráfoghattam a náthára..

Kíváncsi vagyok ezek után hogy mi lesz...már nagyon nagyon nagyon izgatottan várom! És Gratulálok hozzá...erre azért nem gondoltam volna, hogy ez a jelen...igazából az én tippem a múlt lett volna, hogy arról lesz egy kis infó, de tévedtem..
Egy kicsit szomorú vagyok hogy ez úgymond most történik, de attól függetlenül nagyon jó!
Kíváncsian várom, hogyan tovább :)

haley. 2009.02.19. 14:35:59

hihetetlen Audry, hogy mit össze tudsz hozni.
én is hasonlóképpen, mint a többiek, elsírtam magam... nem bírtam ki.
fantasztikus fejezet.
csak gratulálni tudok :)


várom a folytatást:)

Audry 2009.02.19. 14:37:11

@meszilvi: Többen is tippeltek a múlt verzióra :) Szóval nem vagy egyedül ezzel. Viszont örülök, hogy még most is sikerült belecsempésznem valami meglepőt.

Wixy-Tori 2009.02.19. 16:18:27

Imádom a történeteiteket :D Remélem egymásra talál még Bella és Edward... ♥

Audry 2009.02.19. 16:22:01

@Wixy-Tori: :) Hmmm... Hát erről nem nyilatkozom :) Majd meglátjátok, úgy ezer év múlva, mikor vége lesz :) (Na jó, én nem tervezek brazil szappanoperát, mint Niki:P)

orszolia 2009.02.19. 17:17:27

hát nem tudok már mit modnani csak így tovább;)

Miri518 2009.02.20. 00:02:19

Hát erre megint nem számítottam, ... =) Szeretem ha egy történet kiszámíthatatlan, mert abban látszik a kreativitás, a tiédben igazán látszik =) Én kivételesen most nem sírtam, csak majdnem :P nagyon várom a folytatást, jó munkát hozzá :)

vadocq 2009.02.20. 08:37:52

Mindig megkönnyezem az írásaidat ,nagyon szeretem olvasni minden szavad.

miculi84 2009.02.22. 10:43:22

várom a folytatást, függővé tesz az írásod

lauryka 2009.02.28. 11:48:46

Egyre izgalmasabb lesz és én nem tudok leállni az olvasással... :D
Nagyon jó!!! :)

Audry 2009.02.28. 13:54:49

@Miri518: Igyekszem kiszámíthatatlan lenni :)
@lauryka: Helyes, akkor ne is állj le, mert van még mit olvasnod :)
süti beállítások módosítása